DünyaGüncel

“Dr. G.N. Saibaba’nın Direnişini Sahiplenmek İçin Enternasyonal Çağrı!”

2014 yılından bu yaba tutsak olan G.N. Saibaba'nın direnişini sahiplenmek için Enternasyonalist dayanışma çağrısı yapıldı.

Yapılan çağrı metninde “Delhi Üniversitesinde profesör olan Dr. G.N. Saibaba yüzde 90 engelli olmasına rağmen 2014 yılından beri Nagpur Merkez Hapishanesinde tutulmaktadır. Hindistan dışında da tanınan, bir çok ülkede üniversitelerde konferanslara katılan, insan hakları savunucusu Dr. G.N. Saibaba; hapishanedeki insan hakları ihlallerini kınamak, her tutsağın en temel hakkı olan tıbbi bakım, kitap okuma, mektup alıp gönderme talebiyle 21 Ekim 2020 tarihinden itibaren açlık grevine başlamıştır.

Hindistan’ın Nagpur eyaletindeki Merkez Hapishane’de tutulan ve birçok kronik hastalıktan yaşamsal tehlikesi bulunan Saibaba için daha önce Yüksek Mahkeme’ye başvuru yapılmış, ancak adres olarak gösterdiği kardeşinin evi, COVİD 19 karantinası sınırları içinde bulunduğu için reddedilmişti.

Gelinen aşamada kendisine gerekil tıbbi ihtiyaçları karışlanmamakta, ailesinin göndermek istediği tıbbi malzemelerde ret edilmektedir. Ayrıca dışarıdan arkadaşları ve ailesinin kendisine gönderdiği kitaplar, mektuplar ve gazete kupürleri de aylardır verilmemektedir. Mektup ve kitaplar bir mahpusun en doğal hakkı ve dışarıyla olan tek bağlantısıdır. Bunların kendisine verilmemesi insan hakları ihlalidir” denildi.

Açıklamanın devamında, “Tüm bunlarla birlikte Dr. G.N. Saibaba aylardır COVİD-19’a yakalanma bahanesiyle Avukatlarıyla da görüşmesi engellenmektedir. Avukatlarıyla sadece ayda iki defa telefonla görüşmesine izin verilmektedir. Ailesiyle, arkadaşlarıyla, avukatlarıyla görüşmesinin engellenmesi, dışarıdan kitap, dergi, mektup ve gazetelerin gönderilmesinin engellenmesi, onun dışarıdaki dünya ile ilişkisinin kesilmesine yönelik bir girişimdir.

Hindistan devleti, Dr. G.N. Saibaba’yı tutuklayarak onun üniversitede ders vermesini, yeni öğrenciler yetiştirmesini engellerken, aynı zamanda hapishanedeyken dışarıyla bağını kopararak onun düşüncelerini de hapsetmek istemektedir. Dr. G.N. Saibaba’nın yaşadığı Hindistan’da tutuklu olan binlerce politik tutsağın yaşadıklarından farklı değildir. Dünyanın bir çok ülkesinde binlerce insan düşüncelerinden dolayı hapishanelerde tutuklanmakta, işkence ve kötü muamele görmektedir.

“Dr. G.N. Saibaba’nın Özgürlüğü Dayanışmayla Mümkündür!”

Açıklamada, örgütlenecek dayanışma kampanyası için çağrı yapıldı; “Bizler aşağıda imzası bulananlar; Dr. G.N. Saibaba’nın özgürlüğüne kavuşması, sağlıklı bir ortamda tedavisinin görülmesi, ilaçlarının, kitaplarının, mektuplarının ve gazetelerinin kendisine verilmesi için uluslararası kamuoyunu duyuralı olmaya çağırıyoruz!

Dr. G.N. Saibaba’nın taleplerinin kabul edilmesi amacıyla 21 Ekim’den itibaren başlattığı açlık grevini kazanımla sonuçlanması demokratik kurumlara ve bireylerin Nagpur Merkez Hapishanesi ve Hindistan Adalet Bakanlığı üzerinde baskı kurmasıyla mümkündür! Uluslararası alanda tüm örgüt ve bireyleri Dr. G.N. Saibaba’nın direnişine destek vermesi için bulundukları alanlarda dayanışma kampanyaları örgütlemeye çağırıyoruz!”

İmzacılar:

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK)

Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi (UPOTUDAK)

Uluslararası Kızıl Yardım

Toulouse Kızıl Yardım

Devrimci Mahkumları Savunma

Maroko Halkının Mücadelesini Desteklemek İçin Eylem Komitesi

Georges Abudallah’ın Serbest Bırakılması İçin Üniter Kampanya

Corriente del Pueblo Sol Rojo -Mexiko

Proleter Kızıl Yardım İtalya

ICOR Avrupa Koordinasyonu

Avrupa Göçmen Emekçiler Konfederasyonu (AvEGKON)

Platforma Kurden Anatoliya Navin (PKAN)

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Avrupa (SYKP)

Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK)

Yeşil Sol Parti

Kongreya Civakên Demokratîk a Kurdîstanîyên Ewrupa (KCDK-E)

Avrupa Devrimci Demokratik Komün İnisiyatifi (ADDKİ)

Komün Dergisi

Partizan

Avrupa Demokratik Dersim Birlikleri Federasyonu (ADEF)

Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP)

Kürdistan Komünist Partisi

Yaşanacak Dünya

Nor Zartonk Avrupa

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu