Güncel

Gebze’de anneler yasak tanımadı

Gebze Hapishanesi önüne giden anneler, polisin tüm engelleme, abluka altına alma çabalarına karşın oturma eylemi yaptılar

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle çocukları açlık grevinde olan tutsak ailelerinin Gebze M Tipi Kadın Kapalı Hapishanesi önünde başlattıkları nöbet eylemi 27’nci gününde devam etti. Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Şevin Coşkun ve Ömer Faruk Gergerlioğlu da destek verdi.

Engele rağmen oturma eylemi

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre ilçe binası önünde bir araya gelen aileler, cezaevi önüne geçmek için araçlarına bindi. Birkaç metre  ilerleyen ailelerin önünü kesen polisler, onları araçtan indirmeyerek geri çevirdi. İlçe binası önünde tekrar bir araya gelen aileler, araçlarına binerek cezaevi önüne gitti. Burada oturma eylemine başlayan aileleri ablukaya alan polis, eylemin yasak olduğunu öne sürdü.

‘Anneler çocukları için burada’

HDP’li vekil Şevin Coşkun’un yaptıkları eylemin yasal olduğunu belirtmesi üzerine polis, “Valiliğin yasak kararı var” diyerek cevap verdi. Coşkun’un yazılı tebligat istemesi üzerine polis, “Yasak, izin vermeyeceğiz” dedi. “Bu anneler çocukları için burada, oturmak en doğal hakları bu annelerin. Burada oturmalarının kimseye bir zararı yok” diyen Çoşkun’a polis, “4 şehit var, ne annesi” diyerek cevap vermesi dikkat çekti. HDP’li vekil Ömer Faruk Gergerlioğlu da “Anneleri engellemeniz doğru değil” diye tepki gösterdi.

Bir süre devam eden tartışmaların ardından polis, aileleri zorla araca bindirdi. Aileler, yarın tekrar geleceklerini belirterek eylemlerine son verdi. (Haber Merkezi)

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu